2007
6.1
Uddrag af mail fra Tove, efter hendes besøg hos mor:
”Hun havde haft noget mave-bøvl i dag, det havde været noget strengt, sagde
personalet, men hun havde det fint nu. Jeg ville ha' været ude på en
gå-tur (Fru Fernando og Misse Møghe) men det regnede, så det venter vi med
til lysere tider.

Jeg var der halvanden time, jeg gjorde nu lidt gymnastik med hendes arme
og ben, for jeg synes den højre arm er meget stiv. Altså bare sådan noget
leg-agtigt noget.
Det virkede vist godt nok.

Kirsten drak saftevand og kaffe og fik noget kage. Mon hun egentlig ikke
er tørstig? Hun kan jo ikke selv drikke noget.

Hun lo af, at jeg møflede hendes ben på plads i kørestolen, - hun svinger
det ofte uden for.

Hendes kontakt-person fortalte, at hun nu kommer op at stå, når de træner
hende, og Kirstens balance er ret fin, også når hun sidder i sengen, - at
hun have smilet, da hun fik at vide, at jeg ville komme, at hun
efterhånden bestemmer en del selv (jeg ved bare ikke hvordan hun giver
tegn og besked) og at der er små fremskridt hele tiden.”
7.1
Mor har været til pege/tale test, hvor man skal prøve at finde ud af hvordan hjernen reagerer.
10.1
Kirsten har fødselsdag og Frank henter hende og kører ud til Franks mor, hvor der spises lagkage m.m.
Tilstede er også Henny og en fra Lindevænget. (Masu)
17.2
Vi besøger en meget frisk mor, som er gjort klar til vores eftermiddagsbesøg. Vi har medbragt fastelavnsboller, og mor får sin favorit "den med svedske", som hun nyder sammen med kaffe. Olde havde en æske "NEUHAUS" chokolade med som hun også tydeligvis nød at spise af. Vi læste op af div. breve og postkort som er sendt til hende.
Der er sket meget siden vi var på besøg sidst. Man kan straks fornemme kontakt når hun ser og hører vi kommer. Hun smilte hele tiden og grinte højt og fniste, når det blev sagt noget sjovt og når vi talte om ting som hun også kunne huske som sjove episoder. Hun sagde tydeligvis "JAA" hviskende, da vi spurgte til om Merethe og Tove havde været på besøg i ugens løb. Det er rigtig dejligt at se at der er sket så meget siden vi besøgte hende sidst.
Hun har også fået en ny kørestol uden benstøtter, for hun er blevet meget aktiv med benene og hun står nu også op, under de daglige træninger på hverdage. Der ligger en pegeplade og JA/NEJ skilte på hendes bord, som de prøver at arbejde med, men desværre uden resultat.
3.4
Merete og Tove besøger mor og beretter flg. (uddrag fra e-mail)
"I mandags var Merete og jeg ude hos Kirsten. Vi tror, at hun ventede os, for vi blev mødt med store smil........ Hun var så pænt klædt i nyt, hvidt forårstøj og som altid gjort i stand. Vi sludrede og drak kaffe."
5.4
Vi besøger mor og ønsker God Påske ! Hun sidder fint istandgjort og klar, da vi kommer med friske påskelijer fra haven i Odense som hun kikker meget på. Hun er smilende, men dog ikke så meget som da vi besøgte hende sidst. Hendes nærtstående hjælper - Masu fortæller, at det ville være en klar fordel at få mor flyttet, da hun behøves mere besøg af familie og bekendte. De kan mærke at hun er mere frisk når hun har jævnligt besøg af nogle hun kender.
5.5
Yvonne fra Fyn besøger mor. De er gamle skolekammerater fra Marie Jørgensens pigeskole i Odense. De har kendt hinanden siden 3 .klasse i 1954.
28.5
Vi aflægger pinsebesøg hos mor, som sidder og venter på vi kommer. Hun sidder i kørestolen med ansigtet imod døren, og viser et stort smil da hun hører vores stemmer. Terese fra afd. fortæller om de ting hun oplever i dagligdagen med hende. De er bitte-bitte små - som hun siger. Mor hjælper fint med nu når f.eks. hun skal vendes i sengen. De træner hende med at se og vende sig imod den højre side, som er hårdt ramt. Mor har "glemt" den side af hende, så det er en god ide under besøg at sidde på højre side, så hun bliver tvunget til at se den vej, også når hun skal have kaffe m.m.
1.7
Mor har nu boet 1 år på Lindevænget. Der er sket 1 fremskridt i den tid hun har boet der - hun er gået fra sonde mad til alm. mad.
13.7
Uddrag af email fra Tove:
"Jeg kørte så ud til Kirsten i dag. Jeg havde ringet og sagt det, for så tror jeg, hun ved det og kan glæde sig. Hun var fint gjort i stand og sad klar, da jeg kom. Vejret var så dejligt, så hun fik en lun fleece på og så gik vi en lang tur. Vi sad på fortovscafé og drak køligt hvidvin og isvand i solen. Det kunne hun lide og vi nød det begge. Sct. Mortens Kirke havde en lille andagt kl. 16 så der gik vi ind og hørte lidt smuk orgelmusik og salmesang før vi trissede tilbage til Lindevænget. Da var hun nok både sulten og træt, men vi havde et par rigtigt gode timer sammen, og de skulle jo netop til at spise. Som altid var det svært at sige farve, men nu håber jeg, hun sover godt i nat."
Miniferie tur til Dronningens Ferieby i Grenaa. Mor var med i de 3 dage som plejecentret havde, til et kørestolvenligt indrettet sommerhus ved vandet, hvor der også er mulighed for at køre helt ud til stranden. Der var 8 beboere fra Lindevænget med på turen. Mor nød rigtig meget dagene, og var især oppe på mærkerne da der den sidste aften, blev lyttet til levende musik - hun viste stor glæde ved at høre på det.
16.10
Martin er blevet beskikket som værge for sin mor. Karin og Martin har i fællesskab overtaget det personlige og økonomiske overfor Kirsten. Odense Kommune er ved at arbejde på en overflytning fra Randers, til et plejecenter i Odense. Hun står her fra midten af november på venteliste til 2 aktuelle emner, som er i nærheden af Martin og hans familie i Næsby.
21.11
Kirsten har været til undersøgelse på Aarhus Sygehus på afd. N, sammen med en ledsager fra Lindevænget og Line og Martin. Hun har tiltagende stivhed i højre side. Hun fik målt sine muskelspændinger i denne side. Der blev konstateret en markant forhøjet muskelspænding, hvorfor man nu har påbegyndt behandling med BOTOX , som blev indsprøjtet i højre skulderparti. Man skal nu afvente i 5 - 10 dage førend man kan se indsprøjtningernes resultat.
1.12
Det BOTOX der blev indsprøjtet i nov. har ingen effekt haft. Man vil nu hæve pille medicinen for at opnå en næsten tilsvarende effekt.
20.12
Uddrag af email fra Tove:
Merete og jeg har besøgt Kirsten i dag. Jeg havde aftalt med personalet at vi skulle ud og se på julebyen, så de havde meget betænksomt lagt hende hen og hvile. Så de tog hende op og vi drak kaffe og så kom hun i tøjet. Med frakke, tæppe over benene og den smarte Norges-hue på, gik vi en lang tur. Vi drak gløg og det kunne hun virkelig lide og så på al julehalløj'et. Det var en træt men smilende Kirsten, vi afleverede til aftensmad.
30.12
Familien fra Odense besøgte mor idag - og ønskede hende Godt Nytår med frisk kransekage fra vores gode bager i Odense. Sammen med en kop varm kaffe, var det noget hun nød. Vi læste de tilsendte julekort højt for hende som hun lyttede interesseret på og fik julepynten taget ned ialt imens hun så nysgerrigt til. Der er ikke så meget smil fra hende mere som der har været. Det kan man også læse i de hilsner i gæstebogen fra hendes lejlighed og her på siden fra Jer der har besøgt hende. Det er aftaget meget i det sidste halve år. Plejecentrets personale er opmærksom på det, og konstatere at hun har brug for mere omsorg, så vi gør alt for at få hende til Odense, så vi kan få mere tæt kontakt med hende.
Under nye billeder, er der et dec. billed af hende.
Vi ønsker alle som tænker på Kirsten - et Godt Nytår.
Karin, Martin + familie.
10-12.9